12 Eylül 2010 Pazar

1966 Volkswagen Beetle BandaiToys



Rahmetli dedemin 70'li yıllarda bana Hac'dan getirdiği hediyesi.

15 x 40 cm boyutlarında

tarafımdan vaktiyle epeyce modifiye yapılmış bir araç.

nikelaj aksam tamamen chrome silver maket boyası ile boyanmıştır. siyah lastik fitiller contalar eklendi. kapı altı "1300 City" yazılı şeritler eklendi. Arka yan camların ardına hava girişleri ilave edildi. Arka cama rezistans yapıldı.


vaktiyle boş tükenmez kalem uclarından ekzost boruları da eklenmişti. ancak şu an na-mevcut. yan camlar, cam silecekleri eklenmiş(ti).
bir ara ön spoiler ve arka lastiklerde siyah oyun hamurundan mevcut lastikler genişletilerek kalın yarış slickleri elde edilmişti. Tamponlarda ortalarında boydan boya enlemesine kauçuk lastik yapıştırılmıştı. ön koltuklara başlıklar eklenmişti.


sonra orijinalin daha güzel olduğuna karar vererek eski haline getirildi.


Üç büyük boy pil ile çalışan vosvosumuzun farları yanıyor. kendisi yürüyor. bir yere çarpınca manevra yapıp başka yöne gidiyor. voslarınkine benzeyen motor sesi çıkarırken şeffaf motor kapağı altında 4 silindirli boxer motorun pistonlarının hareketi motor kasnağının dönüşü görülebiliyor.


Dedemin daha önce hacdan ilk getirdiği vosvos bunun aynısı idi. Ancak bir talihsizlik sonucu kaybettik. Tamponlar 60'lı yıllara mahsus. Metalik kavuniçi boya, tavanda sunroof.


Motor kapağı yaylı olarak açılıp kalabiliyor. motoru çıkarılıp takılabiliyor.
Babası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder