6 Ekim 2010 Çarşamba

Köpekbalığı gibi araba

Ferrari 275 GTB 1/43 Die cast Balıkçıoğlu Türk Malı


Matchboxlarla daha yeni tanışmış ve onlar için çıldırır hale geldiğimiz çocukluğumuzda
1977 izmir fuarında Balıkçıoğlu marka bu arabaları görünce çok şaşırmıştım. dört bir yanı açılıyordu. motoru bagajı kapıları. babam bize bir tane almıştı hemen. o zaman resimde görülen renkte ve şekilde değildi tabi.



bayrak kırmızısıydı ve çok kötü bir boya vardı üzerinde hemen dökülüyordu. camları vardı siyah direksiyonu ortası çok çabuk çatlayıp kırılan mika jantları ve lastik ince tekerlekleri vardı. resimdekiler legodan adapte.

Motor bloğu koltukları da yanılmıyorsam tamamen kırmızı idiler. farların altında dört bir yanında da küçük tamponları vardı. hali hazırda yoklar. biz bununla kardeşlerimle epeyce oynamışızdır
o yıllarda beyaz yağlıboya ile arabayı boyamışlığımız oldu. yan hava girişlerini de siyah boyayınca arabaya "köpekbalığı gibi araba" adını koymuştuk.

son hali akçalı metalik mor selülozik boya verniksiz olarak boyanmıştır. döşemeler beyaz
motor kompartmanı alüminyum selülozik boya ile boyanmıştır.

yerli malı bir diecast firmamız olmuş vaktiyle ve maalesef artık yok. hatırladığım kadarıyla fuarda iki çeşit ürün satıyorlardı. opak kötü bir maviye boyanmış iso grifo benzeri bir araba ile kırmızı bu ferrariydi benim gördüklerim. rivayete göre 6 açılırlı Mercedes ve Maserati Bora da yapmış bizimkiler.

devrim arabalarını hatırlatıyor biraz.

Daha sonra nette araştırınca bizimkisinin  orijinal haline yakınının resimlerini bir sitede buldum:


http://www.turkoyuncak.com/





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder