14 Ekim 2010 Perşembe

1/43 Metal 1974 vw 1303S Özel Seri GSR

1973 Yılında Volkswagen firması Super Beetle adıyla bombeli camlı tamamen dairesel stop lambalı motor kaputunda maksimum seviyede hava girişi bulunan 1600 cc motor hacminde bir model başlattı.
1975 başlarına kadar devam eden Super Beetle için tamamen sportif görünümlü ve yalnızca sarı siyah renklerin kullanıldığı 1303s Sportif modeli

Öndeki bagaj kapağı ile motor kapağının mat siyah, kromajlı olması gereken yerlerinin de yine mat siyah olduğu, yüksek başlıklı spor pilot koltukları, özel dizaynlı çelik jantları (Lemmertz GT) ve yalnızca sarı renkte üretilmiş aracın hem motoru bu türün maksimum seviyesindeydi. hem de iç döşemesi bu havayı özellikle aksettiren özel bir tasarım ürünüydü. Bu modele GSR (Gelb Schwarzer Renner) ismini verdiler.


Ancak bu araçların ülkemizdeki sahipleri mat siyah ile boyanmış orijinal dizaynlı bu araçları boyatırken ve tamir ettirirken bu dizayn özelliklerini tümüyle kaybettirdiler. tamamen sarıya boyattılar. özel jantları atıp yerine hafif alaşım çelik jantları taktırarak bu özel araçları mahv ettiler.














1/1'ini elime geçirirsem bu tasarım özelliklerini muhafaza ederek restore etme hayaliyle şimdilik 1/43 ü ile idare ediyorum.
Rivayete göre 2014 te volkswagen firması Beetle GSR üretecekmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder