180 litrelik akvaryum. üç çeşit motora sahip. bir hava ile çalışan filtre, bir dış bir iç filtre. Jack Dempsey cichlid çifti ortada. bunlardan epeyce (800 kadar) yavru aldım. Alt ortada mücevher çiklit, sağda Buz Prensesi ile Sarı Prenses Çiklitler görülüyor.
8 aylık Yaprak Çiklit yavruları. 15 kadar yavru doğdular. Annesinin ilk yavrularıydı. Bir daha yavrulamadı. Babaları da öldü. Bakalım belki bunlar çoğalırlar.
150 litrelik tank. bir yaşında çeşitli çiklitler bulunuyor.
Sarı prenses, Mavi Prenses, Auratus, Ahli, Kaliko
440 lt. tank.Bir dış bir iç filtre ile temizleniyor. Yunus çiklit, Golden Severium, Auratus, Mücevher, Zebra, Yaprak, Lilupi, Kaliko çiklitler ile temizlikten sorumlu Vatozlar bulunuyor.
Soldan sağa: yaprak, yunus, auratus, yunus ve mücevher çiklitler.
Alt sağ ortada beyaz renkli balık, dişi zebra olup çok sayıda yavru sahibidir.
Sarılar: Golden Severium çifti. Jack Dempsey , Mücevher, zebra gibi bunlar da yumurtalarını düzgün yüzeylere yayarak ve çok sayıda yapıyorlar. ve anneli babalı nöbetleşe yumurta ve yavrularını koruyorlar.
Jack Dempsey'ler
Yaprak Çiklit yavruları. Bu tür de yavrularını ağızlarında büyütüp, belli bir büyüklüe geldiğinde salıyorlar ve korumaya devam ediyorlar.
Sarı Prenses
Yunus Çiklit: Kafalarındaki çıkıntı ve mavi renklerinden ötürü yunuslara benzediğinden bu adı almıştır. gerçek yunuslarla hiç bir alakası yoktur.
Dişi Zebra. zebralarda genellikle dikey ince çizgiler olmakla birlikte bu albino zebrada çizgiler görünmüyor.
Altta ortada mavi prenses görülüyor. yavrularını ağızda tutanlardan. bu ekrandakilerin hepsinin yavrularını ağızda tuttuğunu söyleyebilirim.
Ahli erkekleri muhteşem renkleriyle dikkat çekiyorlar.
Auratus çifti ortada: dişileri sarı üzerine siyah çizgili. erkekleri ise daha koyu çizgileriyle beliriyor. Altta sola doğru sarı uzun Lilupi lila. zaman zaman ağız bölgesinde leylak rengi renkler oluştuğu için bu lilupiye lila ismi de eklenmiş.
Mücevher çifti ve erkek Yunus. Erkek yunuslar tam olgunlaştıklarında 25 cm'e ulaşabiliyorlar. ömürleri de diğer cichlid türlerine göre daha uzun.
Auratus ve Sarı prenses yavruları.
Bitkili akvaryumların düşmanları salyangozlar. kontrolsüz çoğalıyorlar ve akvaryumu bitkileri sarıyorlar.
Kırçıllı olanlar yine ağızda yavru besleyenlerden Kalikolar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder