14 Haziran 2011 Salı

1967 volkswagen rat rod

Yakın zamanlarda tanıştığım rat rod konseptini bizim kinsmart vosvoslarda deneyeyim dedim.


Rat rod kavramının hotroda alternatif mi, ona karşı bir tepkisel hareket mi yoksa hotrod ile ilgisiz olarak gelişmiş bir moda hareketi mi olduğuna karar verememiş bulunuyorum. Ama en azından her ikisi de bir çeşit "rod" araba.

Hotrod'larda dikkatimizi çeken özellik, muhteşem güçte bir motorun yanında dış görünüşe çok önem verilmesidir.



Rat rodlarda ise motor gücü ve araç performansı, hotrodlardan hiç de farklı olmamakla birlikte. "çünkü ikisi de rod olma özelliği taşımaktadır"  dış görünüşü çoğunlukla hırpani, baştan başa paslı bir gövde,



ya da mat gri bir astarlı gövde veya mat siyah ya da mat olmak kaydıyla başka renklerde pembe, mor, yeşil, boyanmış bir gövde ile çoğunlukla kırmızı renk demir jant ile 1950lerin modası kalın beyaz yanaklı lastikler kullanılmaktadır.














Bu da bizim rat rod:)


Husky Guy Warrior Milk Tanker

Superfastlarla tanışmamın aksine Regular wheels matchboxlar ve huskylerle çok yakın zamanda tanıştım ve hayran kaldım. huskyler özellikle çok narin yapılarına ve daha sonraki matchboxlara göre daha küçük ölçek olmalarına rağmen 50- 60 sene dayanmışlar ve günümüze ulaşabilmişlerdi. parçalarının yarısının plastik ve mika olması, özel bir işçilikle üretilmiş olmaları belki de o yıllarda daha bir özenle oyuncakların üretiliyor olması vb sebeplerden ele alınıp incelendiğinde bir husky'nin verdiği duygu bambaşkadır.



Ben de elimdeki harap durumdaki huskyleri eski günlerine yakın duruma getirme teşebbüsüne giriştim. bu süt tankerinin boyası perişan haldeydi. çıkartması sağlamdı. tanker kısmının arkası delikti arka dingillerinden birisi kırıktı.



Tekerleklerinin plastik olduğunu zannediyordum ama plastik olsalar bu kadar zaman dayanamazlardı. muhtemelen bakalittiler. regular wheels mblerin de tekerleklerinin bakalit olduğunu keşfetmiştim.

Mika parçalara öyle bir parlak boya sürmüşlerdi ki yarım asra rağmen parlaklığı hiç solmamıştı.

Bağlantı noktalarını matkapla zayıflatarak alt kısmı ayırdım.
Dingilin birini destekleyen ve amortisör görevi gören parça "aşırı yükten" çatlamıştı.
Japon yapıştırıcısı imdadıma yetişti.




Gövdenin boyasını tamamen selülozik tinerle söktüm. Aynı renk beyaz selülozik sprey boya+ akrilik renksiz vernik ikilisini kullandım.

Tankerin arka kısmını oyun hamuruyla kapatıp elle şekil verdim. Aynı boya ile boyadım.













Tek eksiğimiz süt yazısını tanker kısmına yazmak, kaldı.:)